RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Madrid-skyskraper i full fyr

Sist oppdatert:
En intens brann ødela en 32 etasjer høy skyskraper i Madrid i natt. - Situasjonen er fortsatt svært farlig, sa byens borgermester søndag morgen.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters skal ingen ha kommet alvorlig til skade, men det var frykt for at den 110 meter høye bygningen skulle kollapse.

Flere tilskuere og brannmenn måtte få behandling for røykforgiftning under brannen.

- Brannen er svært omfattende, og vi kan ikke redde selve bygningen. Det vi fokuserer på nå er å hindre den i å spre seg, uttalte Madrids borgermester Alberto Ruiz Gallardon og la til at en kortslutning trolig forårsaket brannen.

Landemerke
Windsor-bygningen er et kjent landemerke i Madrid, men lørdag kveld og natt til søndag var byens innbyggere og TV-seere vitner til hvordan varmen og flammene raskt fortærte toppetasjene.

Bygningen var tom da brannen startet ved 22.30-tiden lørdag. Flere timer senere sto bygningen fortsatt i lys lue, mens kvartalene rundt skyskraperen ble sperret av. Deler fra bygningen raste i bakken mens brannen spredte seg.

Lenge var det frykt for at den bærende konstruksjonen skulle rase sammen.

- Fortsatt svært farlig
Søndag morgen arbeidet fortsatt brannmannskaper med å pøse på med vann, for å få kontroll over brannen.

- Vi kjemper mot den mest betydningsfulle brannen i Madrids historie. Situasjonen er fortsatt svært farlig og det vil ta timer før brannen er under kontroll, sa Gallardon ved brannstedet ved 9-tiden søndag.

Ved daggry var flere tusen nysgjerrige skuelystne samlet ved brannstedet.

Alt som var igjen av de øverste etasjene var forkullede stålkonstruksjoner. Utrolig nok ble en kran på toppen av bygningen stående.

Bygningen skal være den 4. største i Madrid og ble fullført i 1979. Den skinnende gullfargede bygningen har vært et landemerke i Madrids business-strøk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere