RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Mafiaboss» arrestert i Italia

Sist oppdatert:
Skal ha minst 100 liv på samvittigheten.

Italienske myndigheter arresterte mandag lederen for et mektig forbryterregime som har herjet den sørlige delen av landet med blodige feider, melder Reuters.

Pasquale Condello (57) skal være lederen for det beryktede 'Ndrangheta-kartellet.

Condello mistenkes for å ha beordret minst 100 drap og stod som nummer to på listen over Italias mest ettersøkte menn. Han har vært på rømmen i nærmere 20 år, ifølge det italienske nyhetsbyrået Apcom.

Gikk under jorden
- Dette er en stor dag i kampen mot organisert kriminalitet, sier innenriksminister Giuliano Amato i en uttalelse.

Condello skal ikke ha gjort motstand da han ble pågrepet i en leilighet i Reggio Calabria.

57-åringen har allerede flere livstidsdommer på seg for fire drap og andre forbrytelser. Han gikk under jorden i påvente av en anke i forbindelse med drapet på sjefen for den statlige jernbaneselskapet i 1987.

Mektigere enn mafiaen
Mafiaetterforskeren Alberto Cisterna forteller til en italiensk tv-kanal at Condello tilhørte en av de mest hensynløse familiene i kartellet som har overgått den sicilianske mafiaen i utbredelse og styrke de siste årene.

Mens en rekke personer i den sicilianske mafiaen er tatt de siste årene etter at medlemmene har snakket ut overfor politiet, har 'ndrangheta-gruppen lykkes å holde politiet på avstand. Særlig skal 'ndrangheta-kartellet ha vokst seg store på kokainsmugling mellom Colombia og Europa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere