Gå til sidens hovedinnhold

Mafiaboss felt av skittentøy

Det var ikke en tyster som felte mafiabossen Bernardo Provenzano, men levering av klesvask til skjulestedet hans i Corleone, Sicilia.

Følg saken på mobilen

Etter å ha vært på rømmen i 42 år var det noe så trivielt som levering av klesvasken som avslørte det hemmelige oppholdsstedet til den kjente mafabossen, rapporterer nyhetsbyrået Associated Press. Politiet sporet forsendelsen og kunne dermed omsider pågripe rømlingen.

Provenzano, som har pådratt seg tilnavnet Spøkelset fra Corleone for sin utrolige evne til å unnslippe lovens klør, er i løpet av årene dømt for over et dusin drap på rivaliserende mafiosoer og anti-mafia-etterforskere.

Sporet pakken
Denne gangen var det altså behovet for hygiene som kom i veien. For noen dager siden registrerte politiet en pakke som ble sendt fra huset til Provenzanos kone i Corleone. Pakken ble kjørt med bil og var på veien innom en rekke hus i byen, før den tirsdag forlot byen og beveget seg mot et hus utenfor sentrum.

- I morges strakk han (Provenzano) den ene hånden ut (gjennom døren) og grep pakken. Det var da vi besluttet å rykke inn, sier politisjefen i Roma, Nicola Cavaliere.

Forholdt seg taus
I huset var det også en gjeter til stede som har fungert som hushjelp for Provenzano. Sjefen selv skal ha forholdt seg rolig og taus under arrestasjonen, men har siden erkjent identiteten sin.

Et viktig spor om at Provenzano fremdeles var i live, kom for to år siden fra et fransk sykehus hvor han var blitt behandlet for en svulst. Prøver av DNA bekreftet at det dreide seg om Provenzano.

Sinne fra sicilianerne
Provenzano skal ha ledet den sicilianske mafiaen, Cosa Nostra, siden 1993. Han startet som leiemorder og steg derfra i gradene.

En sint folkemasse ropte skjellsord etter den forhatte mannen da han ankom fengselet i Palermo, eskortert av politi iført svarte hetter.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus

Kommentarer til denne saken