RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mafiasjef brente medlemmer levende

Litaueren Sigitas Gaidjurgis ble mandag dømt til livsvarig fengsel.

- Jeg kan ikke huske en kriminalsak i Litauen hvor én person er siktet og dømt for så mange grove kriminelle handlinger, sa aktor Arturas Urbelis før han ba retten i Vilnius om å gi mafiabossen Sigitas Gaidjurgis maksimumstraff, nemlig livstid i fengsel.

Aktor fikk medhold av dommerne og mandag ble Gaidjurgis dømt til å tilbringe resten av livet i fengsel, skriver nyhetsbyrået AP.

Mafiatoppen ble arrestert i 1999 for ulovlig besittelse av en kniv, og har siden det ventet på at saken mot han skulle komme opp.

Begravd levende
Ifølge opplysninger som kom frem under rettsaken skal Gaidjurgis (47) ha vært livredd for å bli forrådt. Frykten skal blant annet ha fått ham til å brenne og begrave flere medlemmer av den kriminelle organisasjonen sin levende.

Gaidjurgis nektet straffeskyld for ethvert kjennskap til drap, men ble til slutt dømt for å ha tatt livet av 16 mennesker på midten av 1990-tallet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere