RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Malaga rammet av terror

Sist oppdatert:
Turiststedene Malaga og Alicante var blant målene da sju bomber eksploderte i Spania mandag. Se web-tv her.

Den baskiske separatistgruppen ETA hadde varslet flere bombeangrep på forhånd.

Bombene eksploderte ved 13.45-tiden, melder Sky News.

Ingen skal være kommet til skade da en bombe eksploderte ved Paseo de España i Malaga. To personer skal ha blitt lettere skadd da en bombe eksploderte i byen Santillana i Nord-Spania, mens en ble skadd i en eksplosjon i Ciuadad Real, melder Reuters.

Noen av eksplosjonene var svært små.

Varslet på forhånd
Ifølge avisen El Pais eksploderte bomber også i Leon Avisen El Mundo melder om eksplosjoner i Avila og Ciudad Real. Avila ligger nordvest for hovedstaden, mens Ciudad Real ligger lenger sør.

Stedene stemmer overens med stedene som ble varslet på forhånd i den baskiske avisen Gara. Myndighetene rakk å sperre av områdene før bombene eksploderte.

Avisen varslet også om at turiststedet Alicante og byene Valladolid, ville bli rammet. ETA har tidligere brukt den baskiske avisen til å varsle angrep, melder Reuters.

Ingen nordmenn rammet
Utenriksdepartementet har ikke fått meldinger om at nordmenn er skadd i eksplosjonene.

- Vi har ikke fått melding om at nordmenn har vært involvert, sier ambassadesekretær Wenche Haga ved den norske ambassaden i Madrid til TV 2 Nettavisen.

Ifølge Haga samler ambassaden inn opplysninger om eksplosjonene. Mandag er helligdag i Spania i forbindelse med markeringen av grunnloven fra 1978.

Fant bombe
Søndag uskaddeliggjorde spansk politi en bombe med 200 gram sprengstoff som ble funnet på en lekeplass i byen Almerie. Fredag eksploderte fem små bomber i Madrid. Ingen kom til skade i eksplosjonene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere