*Nettavisen* Nyheter.

Malmø holder enslige asylsøkeres bosted hemmelig

Hvert døgn kommer rundt 100 mindreårige asylsøkere bare til malmø kommune i Sverige. Bildet e4 tatt på grensen mellom Serbia og Kroatia onsdag. Foto: Elvis Barukcic (Afp)

Kommunen tar forholdsregler etter alle brannene.

22.10.15 09:33

Natt til torsdag brant det i nok et planlagt asylmottak i Sverige. Denne gangen var det et nedlagt eldrehjem i Perstorp kommune i Skåne som ble rammet.

Det er femte gang på en drøy uke at et eksisterende eller planlagt asylmottak i Sverige brenner. Politiet mistenker at flere av brannene er påtent, noe som også er tilfellet for brannen i Perstorp.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Klikk på bildet for å forstørre.

14 personer ble evakuert fra Rosenkullens asylmottak utenfor Munjedal i Sverige. Foto: Adam Ihse/tt (NTB scanpix)


Vil ikke snakke om løsningene

På grunn av alle brannene har Malmøs kriseledelse nå bestemt seg for å holde hemmelig hvor kommunens enslige mindreårige asylsøkere blir plassert, skriver Skånska Dagbladet. Også Umeå hemmeligholder asylsøkernes bosted.

Fakta

Fakta om branner på asylmottak i Sverige i år

- Vi åpner flere transittmottak til helgen, sier forvaltningssjef Anneli Larsson til avisen. Noe mer vil hun ikke si om hvilke løsninger som tas i bruk for å håndtere den store strømmen av enslige mindreårige

asylsøkere som kommer til kommunen.

100 mindreårige hvert døgn

Rundt 100 mindreårige kommer til Malmø hvert døgn. Som i Norge blir de plassert i transittmottak hvor de i utgangspunktet skal bo noen få døgn. Men enkelte mindreårige har bodd i transittmottak opp mot 14 dager den siste tiden.

I 2014 kom rundt 7000 mindreårige asylsøkere til hele Sverige. De fleste kom fra Syria og Eritrea ifølge offisiell svensk statistikk.

Kan komme 40.000 enslige mindreårige

Opprinnelig trodde svenske Migrationsverket det ville komme rundt 12.000 mindreårige asylsøkere til landet i år. Nå er prognosene økt til opp mot 40.000.

Svenske utlendingsmyndigheter anslår også mellom 16.000 og 33.000 enslige mindreårige vil komme til å søke asyl i landet neste år.

Totalt kan mellom 100.000 og 170.000 asylsøkere komme i 2016, lyder den nye prognosen fra Migrationsverket torsdag, melder NTB.

De foreløpige anslagene for hvor mange asylsøkere totalt som vil komme til Norge i år er på 20-25.000, men det viser seg å være et for lavt anslag, erkjenner UDI. Allerede innen utgangen av oktober vil tallet trolig ha passert 20.000.

Så langt har det kommet over 500 mindreårige asylsøkere under 15 år til Norge, ifølge Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag