Gå til sidens hovedinnhold

Mamma brast i gråt

Incestofferet Elisabeth Fritzl fikk endelig møte mamma etter 24 år i fangenskap.

I tillegg ble det et rørende møte mellom de fem søskene som har levd atskilt hele livet.

Dette opplyste politiet under en pressekonferanse i Amstetten tirsdag. Josef Fritzls overgrep mot Elisabeth (nå 42) begynte da hun var elleve år gammel. Som 18-åring ble hun dopet ned og plassert i kjelleren. Josef fortalte kona Rosemarie og det østerrikske politiet at datteren hadde rømt hjemmefra og blitt medlem av en sekt.

Josef gjorde datteren gravid med syv barn hvor det ene døde like etter fødselen.

Brast i gråt
Først 24 år senere ble Elisabeth gjenforent med moren. Moren Rosemarie brast sammen i gråt under møtet. Alle barna til Elisabeth, med unntak av Kerstin som ligger i kunstig koma, var til stede under gjenforeningen.

Dette var første gang at de tre barna, som flyttet opp til besteforeldrene allerede som spedbarn, fikk møte sine to søsken som ble holdt fanget nede i kjelleren.

- De traff hverandre alle sammen på sykehuset i går kveld. Det var et svært rørende øyeblikk, veldig dramatisk og veldig emosjonelt for dem alle, sier direktør ved Mauer sykehus Berthold Kepplinger under pressekonferansen tirsdag ettermiddag, ifølge Daily Mail.

- Det var masse tårer
- Det var masse tårer, og de som hadde vært i kjelleren var redde. Det var svært vanskelig for dem, sier han.

- De er ikke like artikulerte som sine søsken, men de var i stand til å uttrykke seg og det var et lykkelig øyeblikk, fortsetter han.

Rosemarie Fritzl skal ifølge politiet ha vært uvitende om at ektemannen holdt datteren og barna fanget i kjelleren i deres hjem i Amstetten.

Tirsdag ble det også kjent at DNA-prøver viser at Josef Fritzel er far til alle de seks barna til Elisabeth.

Les også: Fritzl er faren til alle barna

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar