RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mamma McCain angrep mormonerne

Foto: AP
Sist oppdatert:
Presidentkandidat John McCains mor tråkket i salaten.

Valgkampen i USA spisser seg til, men denne gangen er det ikke en av kandidatene som fyrer av krutt.

Før helgen ble presidentkandidat John McCain og hans 95 år gamle mor Roberta McCain intervjuet på MSNBC. Under TV-intervjuet kom mamma med et kraftig angrep på sønnens rival Mitt Romney, ifølge AP.

Mormoner
Romney er mormoner, og Roberta McCain mener mormonerne har skylden for skandalene som rystet OL i Salt Lake City i 2002.

- Når det gjelder den Salt Lake City greien, så er han (Mitt Romney, journ. anm) mormoner, og det var mormonerne i Salt Lake City som forårsaket den skandalen. Og å rydde opp i dette, igjen, er ikke noe tema, sa moren, før sønnen raskt prøvde å avvæpne situasjonen.

- Synspunktene til min mor er ikke nødvendigvis mine synspunkt, la han til.

- Vel, det er mitt synspunkt, og du spurte meg, svarte moren.

Ba om unnskyldning
Det gikk ikke lang tid før alle de involverte skjønte at uttalelsen ikke var spesielt heldig. Kort tid etter intervjuet var en talsmann fra McCains valgkamporganisasjon raskt ute med å beklage utspillet fra moren.

- Jeg er uenig med enhver kandidat eller representant for en kandidat som velger å kritisere noen på bakgrunn av deres tro, og jeg bønnfaller andre kandidater og deres organisasjoner om å drive valgkamp basert på de viktige spørsmålene som vårt land står overfor, sier talsmann Kevin Madden.

Roberta McCain ba også om unnskyldning fra sin sønn umiddelbart etter at intervjuet var ferdig.

- Et flott folk
Etter intervjuet sa John McCain at moren hans ikke mente det hun hadde sagt.

- Det hun mente var at de olympiske lekene var ødelagt av folkene i Salt Lake City da Romney kom inn og fikset problemene der. Men jeg vet at min 95 år gamle mor selvfølgelig støtter mormonerne, sa senatoren til AP.

- Mormonerne er et flott folk, og det faktum at Mitt Romney er en mormoner burde ikke spille noen rolle når folk skal bestemme seg for hvem de skal stemme på.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere