RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Man U-bombe bare tull

Sist oppdatert:
Billettene som ble funnet i lommene til mennene britisk politi mistenkte for å planlegge et angrep mot Old Trafford, var gamle og ble beholdt kun som suvenirer.

Billettene som ble funnet under antiterrorpolitiets aksjon mot de ti, skapte frykt for et planlagt terrorangrep mot Old Trafford. Nå viser det seg at billettene er fra en forlengst ferdigspilt kamp og at de ti terrormistenkte er svorne Man United-fans, melder The Observer.

Løslatt
Det var den britiske tabloidavisen The Sun som brakte historien om de angivelige terrorplanene mot Old Trafford. Saken var basert på at det var funnet billetter til en Manchester United-kamp i lommene til ti menn politiet hadde arrestert i en antiterroraksjon.

Politiet mente de ti planla en storstilt terroraksjon mot et kjøpesentre eller en forballstadion, men politiets påstander har senere vist seg å være uten substans.

De ti irakiske kurderne ble alle etter kort tid løslatt, uten at det ble reist tiltalte mot dem

Åtte menn, en kvinne og en 16 år gammel gutt ble arrestert i antiterrorraidet i nordvest der 400 væpnede politifolk deltok.

Rammer uskyldige
Aksjonen reiser nå også spørsmål om britenes kontroversielle taktikk mot terrormistenkte miljøer. Taktikken går ut på å foreta arrestasjoner selv om disse ikke nødvendigvis fører til tiltale. Målet er å skape uro og forstyrrelser i terrormiljøene for å forhindre at aksjoner blir gjennomført.

Muslimske ledere mener politiets fremgangsmåte rammer og henger ut uskyldige mennesker.

Representanter fra det kurdiske miljøet i Manchester sier til The Observer at de nå vurderer å saksøke politiet i Manchester.

Flau og trist
En av de arresterte har fortalt avisen at han ikke ble informert om noen terroristanklage da han satt i avhør, men at han ble spurt generelle spørsmål om hva han synes om krigen i Irak.

Gjennom sin advokat Rebecca Yates sier han følgende:

- Jeg vet fremdeles ikke hvorfor jeg ble arrestert. Jeg er ikke involvert i terrorisme, og praktiserer ingen bestemt religion. Jeg er sjokkert, trist og flau over at det kurdiske folks gode navn og rykte skal bli knyttet opp mot terrorisme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere