RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Manager skyldig i 100 fans død

Sist oppdatert:
Manageren til bandet som hadde konsert der en brann tok livet av 100 fans har innrømt at han tente på fyrverkeriet som tente på klubben.

Daniel Biechele var manager for bandet Great White, som hadde konsert i West Warvick 20. februar 2003. Det rakettshowet som var en del av sceneoppvisningen til bandet førte til brann, skriver Aftonbladet.

100 døde
300 fans som var på konserten trodde brannen var en del av sceneshowet, og gjorde derfor ingen tegn til å rømme bygningen før det var for sent.

Biechele sto tiltalt for brannen sammen med eierne av klubben, Jeffrey og Michael Derderian. Nå har Biechele tatt på seg ansvaret for 100 tilfeller av drap, og kan vente seg en betydelig fengselsstraff.

Tente på
Gjennom sin advokat har Biechele meddelt at det var han som tente på fyrverkeriet som førte til brannen.

Gitaristen i bandet var en av de 100 som omkom. Bandet Great White var inspirert av Led Zeppelin, og hadde stor suksess på begynnelsen av 1990-tallet.. Etter brannen bestemte bandmedlemmene seg for å oppløse bandet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere