*Nettavisen* Nyheter.

Maner til sexavholdenhet

Foto: (Scanpix)

Pave Benedikt XVI gjentok fredag kirkens syn om at avholdenhet fra sex er det eneste sikre virkemiddelet i kampen mot aids.

10.06.05 16:50

Paven sa dette da han møtte biskopene fra Sør-Afrika, Botswana, Namibia og Lesotho fredag, melder nyhetsbyrået AP.

- Det er med stor bekymring vi ser at Afrika trues av skilsmisser, abort, prostitusjon, menneskesmugling og prevensjon, som alt i alt bidrar til å ødelegge den seksuelle moralen, sa paven i møtet med biskopene.

Benedikt XVI sa han deler de besøkende biskopenes bekymring for ødeleggelsene forårsaket av aids, og la til at han ber for «alle som har fått sine liv ødelagt av denne grusomme epidemien».

Landene sør for Sahara huser over seksti prosent av de 40 millionene som er smittet av hiv på verdensbasis. I mars spådde en FN-rapport at over 80 millioner afrikanere kan komme til å dø av aids innen 2025, og at ytterligere 90 millioner kan bli rammet av aidsrelaterte sykdommer. Dette betyr at en tidel av befolkningen på kontinentet blir rammet, hvis arbeidet med å begrense epidemien ikke intensiveres.

Sør-Afrika er det landet i verden med høyest andel hiv-smittede, og det er anslått at mellom 600 og 1000 sørafrikanere dør av aids hver dag.

Vatikanets motstand mot bruk av kondomer har møtt kraftig kritikk fra de som mener at dette er det beste middelet i kampen mot spredning av hiv-viruset. Paven berørte fredag ikke dette temaet, men hevdet at den katolske kirken alltid har vært i første rekke i bekjempelsen av sykdommen.

benedikt XVI la til at seksuell avholdenhet har vist seg å være det mest effektive virkemiddelet for å begrense spredningen av hiv/aids.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.