RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minst 30 drept i angrep mot afghanske militærbaser

Sist oppdatert:
Minst 30 soldater er drept i koordinerte Taliban-angrep mot to militærbaser og tre kontrollposter nord i Afghanistan, ifølge lokale myndigheter.

Angrepene startet sent onsdag kveld i provinsene Kunduz og Takhar. Talibans talsmann Zabihullah Mujahid hevder 72 soldater ble drept og ni såret.

Lokale myndigheter oppgir at minst 30 soldater ble drept. I tillegg ble 15 soldater såret, opplyser Maulawi Abdullah, et medlem av provinsrådet i Kunduz-provinsen.

En annen lokal kilde, rådsmedlem Asam Afzali i Takhar, anslår at rundt 40 soldater ble drept.

Forsvarsdepartementets talsmann Mohammad Radmanish opplyser at begge parter har lidd tap i kampene, uten å oppgi noen tall.

Radmanish opplyser at angriperne var iført nattbriller under de koordinerte angrepene.

En høytstående kommandør i de afghanske sikkerhetsstyrkene sier til AFP at Taliban-krigerne var i stand til å utføre angrepene med så stor styrke fordi de hadde utstyr som soldatene selv ikke har.

– Siden vi ikke har nattbriller, kan Taliban komme seg nær soldatene uten at vi merker det, sier han.

Radmanish sier afghanske styrker torsdag var i gang med å slå tilbake Taliban både fra bakken og lufta, men på ettermiddagen var en av militærbasene fortsatt under Talibans kontroll, ifølge Takhar-provinsguvernørens talsmann Sunatullah Timor.

– Ingen forsterkninger har nådd fram ennå, sa han.

Kunduz er en av de mest urolige provinsene nord i Afghanistan. Taliban er aktive i området og kontrollerer flere av provinsens distrikter.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere