*Nettavisen* Nyheter.

Mange savnede meldt i live

Klokken tolv offentliggjorde det danske politiet listen over landets savnede etter jordskjelvkatastrofen. Fire timer etter hadde lista skrumpet med 140 navn.

02.01.05 18:40

Det danske politiet valgte søndag å offentliggjøre navn, alder og hjemby på savnede dansker etter flodbølgekatastrofen i Asia.

Klikk her for å se listen over danske savnede

Grunnen til at de har gått til dette usedvanlige skrittet, er at de mangler viktige opplysninger om en rekke av de savnede. Målet er å få dansker som savner pårørende som ikke er på den offentliggjorte listen til å henvende seg på den lokale politistasjonen med nøyaktige opplysninger om den eller de savnede, heter det i en pressemelding fra det danske politiet.

Fire timer etter lista med 268 navn ble lagt ut var den skrumpet inn med 140 navn. Klokka 15 var antallet navn på politiets liste nede i 128. I tillegg kommer rundt 119 personer som danske myndigheter har så usikre opplysninger om, at de ikke er satt på lista.

Dermed er det søndag ettermiddag trolig rundt 250 dansker som kan være savnet.

Allerede en time etter at Rikspolitiet offentliggjorde listen hadde de første henvendt seg.

- Vi har allerede fått en håndfull henvendelser fra folk som gjerne vil tas vekk fra listen, sier presseansvarlig Niels Otto Fisker til Ritzau, ifølge Politiken.

Samtidig som mange har meldt seg og dermed blitt fjernet fra lista, har det kommet noen nye navn til.

- Vi oppdaterer den hver gang vi har så mange opplysninger at det er grunnlag for det, sier Fisker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag