RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mange tips om partert mann

Sist oppdatert:
Tipsene strømmer inn til dansk politi etter at de mandag gikk ut på tv med bilde av mannen som ble funnet drept og partert i København.

- Vi vet ennå ikke hvem mannen er, men vi har fått mange henvendelser, særlig etter at bildet ble presentert på tv, sier Bertel Heilesen, sentralvaktsjef hos kriminalpolitiet i København til TV 2 Nettavisen mandag kveld.

- Nå jobber vi med å sjekke disse tipsene, sier Heilesen.

Funnet i deler
Deler av liket, en arm og begge bena, ble funnet lørdag, mens resten av kroppen ble funnet mandag morgen, ifølge Danmarks Radio.

Den døde antas å være mellom 35 og 40 år gammel. Han er 190 til 195 centimeter høy, har mørkt, lett krøllet hår og blågrønne øyne. Politiet har også opplyst at han hadde nedbitte negler på alle fingrene. Han hadde på seg sorte underbukser av merket Bodyguard fra Netto da han ble funnet.

Dansk politi innrømmer at de i utgangspunktet har svært få opplysninger å gå etter i den makabre drapssaken og at de derfor valgte å gå ut med bilde av den drepte i håp om at noen vil kjenne ham igjen. Politiet kjenner heller ikke nasjonaliteten til den drepte.

- Kan være norsk
Ifølge politiet i København har den drepte mannen skandinavisk utseende.

- Vi kan ikke utelukke noe som helst. Det dreier seg om en skandinavisk person, som vi i utgangspunktet tror er dansk, men vi er nødt til å si at han kan være både norsk, svensk og dansk, sier visekriminalkommisær Kirsten Larssen ved København-politiet til TV 2 Nettavisen.

Hun opplyser at de så langt ikke har vært i kontakt med norsk politi i forbindelse med saken.

- Det gjør vi eventuelt i morgen dersom vi ikke innen da har funnet ut hvem denne personen er. Vi håper at bildet vil gjøre at noen ringer og forteller at dette er deres venn eller lignende, sier Larssen.

Står helt uten spor
- Vi står uten spor så langt. Fordi vi ikke vet hvem han er, så ber vi folk om hjelp, sier Larssen.

- Det er en meget spesiell sak. Jeg tror vi har hatt maks fire slike groteske saker de siste tjue årene, sier Larssen til TV 2 Nettavisen.

Også norsk politi bekrefter at de ikke er blitt kontaktet av dansk politi.

- Vi er ikke blitt informert om saken, sier vaktleder Bernt Albrigtsen ved Nye Kripos til TV 2 Nettavisen.

Funnet mandag morgen
Det var en mann på luftetur med sin hund som mandag morgen fant den døde mannen.

Funnet av kroppen ble gjort i en passasje noen få hundre meter fra stedet der politiet gjorde et makabert funn lørdag. Ved en container fant de et par ben og en arm.

Kroppen som ble funnet var delt i tre deler, ifølge Danmarks Radio.

Kjenner du mannen? Ring politiet i København på telefonnummer: 00 45 33 14 14 48

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere