Floyds åpne gylne kiste står nå i Fountain of Praise-kirken i Houston, der 46-åringen bodde mesteparten av livet. Mandag ble dørene i kirken åpnet i seks timer, og hundrevis av mennesker sto i kø utenfor for å vise ham den siste ære.

Tirsdag blir han gravlagt ved siden av sin mor, Larcenia Floyd, på Houston Memorial Gardens-kirkegården i forstaden Pearland. Begravelsen blir lukket og bare for familien, de nærmeste og spesielt inviterte.

Floyd ble drept under en pågripelse i Minneapolis for to uker siden, noe som utløste opptøyer og massive protester mot politivold og rasisme, både i USA og en rekke andre land.

Flere av dem som møtte opp i kirken, bar T-skjorter med bilder av ansiktet hans, samt teksten «I can't breathe», jeg får ikke puste, noe han gjentatte ganger sa til politimannen som holdt kneet på halsen hans og holdt ham nede i 8 minutter og 46 sekunder.

Politimannen Derek Chauvin er siktet for forsettlig drap og sitter i varetekt i høysikkerhetsfengselet Oak Park Height i Minnesota. Mandag deltok han i et innledende rettsmøte via videolink fra fengselet.

Påtalemyndigheten skal nå ta stilling til om bevisene er tilstrekkelige for å tiltale Chauvin for forsettlig drap, slik påtalemyndigheten ønsker.

(©NTB)