RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Manjhi har ingen nasjonalitet

Sist oppdatert:
Surrogatbabyen er fanget i ingenmannsland.

Babyen Manjhi Yamada har ingen nasjonalitet, ingen rettmessig mor, og ingen klar vei hjem fra India hvor hennes far og bestemor desperat ønsker henne, skriver CNN.

- Fra innerst i hjertet er det eneste jeg vil å umiddelbart returnere til mitt hjemland Japan med barnebarnet mitt, sier Manjhis bestemor, Emiko Yamada.

Skilsmisse
Kun to uker gammel er surrogatbabyen fanget i ingenmannsland. Manjhis mor og far ble skilt før fødselen, og moren ønsker nå ikke å involvere seg mer i barnet. Dette resulterer i at Manjhis far, Ikufumu Yamada ikke får pass til sin lille datter og får hentet henne hjem fra India. Indisk lov sier nemlig at moren må være til stede for at babyen skal få pass.

Ble syk
Ikufumu Yamada har forsøkt å adoptere babyen, men adopsjon er ikke lovlig for single menn, ifølge indisk lov.

Med både mor og surrogatmor borte nektet den lille babyen å spise. Dette har ført til at Manjhi har blitt syk og dehydrert.

Liten sympati
Den fortvilte barnefaren og hans mor får liten sympati fra legene ved sykehuset der Manjhi ligger. De mener den japanske mannen utnytter seg av at det er billige surrogatmødre i India.

- Fattigdommen tvinger mange til å bære fram barn mot betaling, sier Dr. Sadhana ved Arya Hospital i India.

Han mener surrogatmødre blir behandlet som objekter og barnefabrikker, og maner om at man må tenke på barnets beste.

Det ser imidlertid ut til å bli en lykkelig ende på visa. Manjhi har etter mye om og men fått en fødselsattest med kun farens navn, som skulle være nok til å sikre henne visum til Japan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere