Gå til sidens hovedinnhold

Mann (44) banket opp snøballkastere

Nå er svensken dømt til åtte måneders fengsel

Det var i slutten av februar i år to gutter på ni og ti år, samt en jente på 15 år, hadde snøballkrig på Kronoparken i Karlstad, skriver den svenske avisen Nya Wermlands-Tidningen.

Barna lekte like ved den 44 år gamle mannens hus, og ved et uhell traff en snøball et vindu, forklarte barna i retten.

Barna ble redde og sprang derfra, men mannen kom ut av huset og sprang etter barna. Hva som skjedde deretter, hadde barna og mannen forskjellige versjoner av.

Ifølge barna slo mannen først niåringen i ansiktet, for deretter å knuffe ham i bakken og sparke ham flere ganger i kroppen.

Mannen skal også ha slått den andre gutten på øret og sparket ham i beinet. Deretter ble jenta slått i ansiktet, før 44-åringen nok en gang slo og sparket niåringen.

Den tiltalte erkjente i retten at han slo niåringen, men benektet de andre anklagene. I sin forklaring hevdet mannen at han hadde blitt terrorisert i to års tid av en ungdomsgjeng som har knust vinduet i huset hans.

Tingretten trodde derimot ikke på mannens forklaring og satte sin lit til barnas versjon.

Nå er mannen dømt til åtte måneders fengsel. I tillegg må han betale 20.000 svenske kroner i erstatning til den ni år gamle gutten og fem tusen til hver av de to andre barna.

Reklame

Morsdag og valentine: Nå er det tilbud på blomster levert på døra