RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: EPA

Mann bet mus, fikk bot

Sist oppdatert:
Kokkelærlingen Tony McGee måtte godta en bot på 750 australske dollar etter å ha bitt en mus på en pub i Brisbane.

Den 22 år gamle kokkelærlingen hevder at han var for full til å huske den selsomme seansen på puben, der han bet av halen på en mus, men han sa seg skyldig i tiltalen om dyreplageri og ble ilagt en bot på 750 australske dollar, cirka 3600 kroner, skriver The Courier-Mail.

McGees forsvarer, Ben Power, opplyste under en rettslig høring tirsdag at hans klient også hadde rigget til en musefelle med tungen, spist en kopp med maggot, slurpet i seg tre ferdigtygde chilibønner gjennom et sugerør, satte til livs en halvliter med ansjos og skylte ned en tilsvarende mengde munnvann.

Alle vågestykkene var en del av en konkurranse på Exchange Hotel i Brisbane sentrum 14. april i år o rego av det amerikanske TV-showet Jackass.

Power hevdet at tåpelighetene var beslektet med et innvielsesrituale kjent fra forsvaret. Han fortalte at klienten hadde fått drikkekuponger til en verdi av 100 dollar og bøttet nedpå brennevin og øl i seks stive timer for å manne seg opp til konkurransen.

Retten fikk høre at McGee beklaget det inntrufne, at han ikke husket noe om å ha bitt en mus, bare at han på et tidspunkt holdt en mus. Da venner dagen etterpå fortalte hva han hadde gjort, nektet han å tro det.

Flere ble bøtlagt i kjølvannet av konkurransen. Arrangøren, Robbie Gundelach, fikk 1250 dollar i bot og måtte i tillegg dekke saksomkostningene.

Maksimumsstraff for dyreplageri i Queensland er 75.000 dollar i bot eller to års fengsel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere