RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mann dømt for grove overgrep i flere barnehager i Sverige

En 40 år gammel barnehageansatt i Skåne i Sverige er dømt for grove overgrep mot til sammen 19 barn i alderen ett til tre år.

Retten dømte mannen til seks og et halv års fengsel for fire voldtekter og flere tilfeller av grove seksuelle overgrep mot barna. Flere av handlingene hadde han filmet selv. Mannen må også betale erstatning på 1,6 millioner kroner til ofrene.

Den rettspsykiatriske undersøkelsen har konkludert med at mannen er pedofil.

40-åringen ble ansatt i vikar-poolen til Kristianstad kommune i 2012.

Han ble pågrepet i midten av juli i år etter å ha antastet en tiåring i en fornøyelsespark der han også jobbet. Deretter kom forholdene for en dag da mannen etter hvert innrømmet en rekke overgrep i åtte av barnehagene der han hadde vikariert i tiden mellom mars 2014 og juni 2015. Allerede sommeren 2013 hadde han begynt å stjele med seg barneundertøy, og under etterforskningen fant politiet over 300 plagg hjemme hos mannen.

– Selv om dette aldri skal glemmes, er det bra å få satt et punktum, sier Kenth Olsson, leder for barne- og ungdomsforvaltningen.

Kristianstad kommune har satt i verk en rekke tiltak for å hindre en tilsvarende tragedie. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere