Mann filmet to 17-åringer i brennende bil i stedet for å redde dem

ARRESTERT: Paul Pelton filmet to døende gutter.

ARRESTERT: Paul Pelton filmet to døende gutter. Foto: Lorain Police Department/WEWS NewsChannel5

Paul Pelton (41) fra Ohio er arrestert etter å ha filmet to hardt skadde gutter i en brennende bil.

17.07.15 11:01

Hendelsen fant sted mandag formiddag i byen Lorain i Ohio. Zachary Goodin (17) hadde mistet kontroll over bilen på grunn av høy fart over jernbanespor, og blitt slengt inn i et hus, en SUV og et tre. Kameraten Camerion Friend (17) satt også på i bilen.

Paul Pelton (41) så den grusomme kollisjonen. I stedet for å redde de to hardt skadde guttene, tok han opp mobiltelefonen og filmet hele hendelsen, skriver The Washington Post.

Videoen, hvor han omtaler guttene for «idioter», inneholder blant annet klipp av at 41-åringen filmer Zachary mens bilen tar fyr. Han skal også ha åpnet bakluken for å få bilder av interiøret.

LES OGSÅ: Hjelp fra sivile reddet Per fra å bli lam etter bilkrasj

Denice White, en av naboene som forsøkte å trekke guttene ut av bilen, så redselsfullt på at Pelton fortsatte filmingen fra sidelinjen.

- Det viser bare at du har ingen prinsipper, sa White til Fox 19.

Politiet opplyser om at Camerion, som var bevisstløs, døde på sykehuset.

- For egne formål

Lorain Police Department sier at 41-åringen, som nå er arrestert, skal ha postet videoen på Facebook, samt forsøkt å få den solgt til en rekke nyhetsorganisasjoner.

Sjersant Buddy Sivert sier til The Daily Beast at i disse dager filmer alle alt, men at «denne mannen gikk inn i på åstedet for sine egne formål».

Hendelsen har skremmende likhetstrekk med «Nightcrawler», hvor Jake Gyllenhaal spiller karakteren Louis "Lou" Bloom. I filmen snubler arbeidsløse Bloom over en bilulykke som blir filmet av et kamerateam, og innser at TV-stasjoner betaler for denne type vidoer. Han skaffer seg så et kamera og en medhjelper, og filmer groteske ulykker som han selger videre.

Ber om unnskyldning

Ifølge Fox 19 skal Pelton ha publisert en video på Facebook, hvor han beklager overfor familien til Zachary og Camerion.

- Jeg ville legge ut videoen slik at andre tenåringer kunne se den og lære hvilke konsekvenser høy fart og uforsiktig kjøring kan få, sier han i videoen.

Se innslaget fra WEWS NewsChannel5 her:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.