RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mann henrettet i den elektriske stol

Sist oppdatert:
David Earl Miller ble torsdag den andre innsatte på like mange måneder som er henrettet i den elektriske stol i den amerikanske delstaten Tennessee.

Henrettelsen av Miller fant sted torsdag kveld i et fengsel i Nashville. 61 år gamle Miller var den som hadde sittet lengst på dødscella i delstaten; i 36 år har han ventet på å dø.

Han ble dømt til døden for å ha drept en psykisk utviklingshemmet kvinne i 1981. I henhold til Tennessees lover måtte han selv velge henrettelsesmetode, og han valgte altså den elektriske stol.

This undated photo provided by the Tennessee Department of Correction shows death row inmate David Earl Miller in Nashville, Tenn. Miller, 61, has been moved to the stateÄôs death watch ahead of his scheduled execution Thursday, Dec. 2018. Miller, who has been on death row for 36 years, was sentenced to death for the 1981 murder of 23-year-old Lee Standifer in Knoxville. (Tennessee Department of Correction via AP)

Advokatene hans prøvde å få henrettelsen stanset ved å hevde at metoden bryter grunnlovens forbud mot «grusom og uvanlig straff», men argumenterte allsidig for at alternativet – giftsprøyten – er enda verre. Miller forsøkte å overbevise domstolene om at medikamentene som brukes i Tennessee utsetter den dømte for en langvarig og smertefull død.

I høst var Miller en av fire fanger i Tennessee som sendte inn en begjæring der de ba om å bli henrettet ved skyting for å slippe de to metodene som er lovlige i delstaten. Begjæringen kom dagen etter Edmund Zagorski ble henrettet. Han var den første som endte sitt liv i Tennessees elektriske stol siden 2007. Mannen som bygget stolen i 1986, har uttrykt bekymring for at stolen ikke fungerer som den skal, men myndigheten har avvist at det er noen risiko for dette.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere