RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mann pågrepet etter bombetrussel i Bohuslän

Politiets bombegruppe, brannbiler og ambulansepersonell er på plass i Bärfendal i Dingle i Bohuslän, hvor en mann truer med å sprenge noe i lufta søndag kveld.
Politiets bombegruppe, brannbiler og ambulansepersonell er på plass i Bärfendal i Dingle i Bohuslän, hvor en mann truer med å sprenge noe i lufta søndag kveld. Foto: Robert Betzehag/tt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Mannen som truet med å utløse en sprengladning på en gård i Bohuslän i Sverige, er pågrepet. Mannen hadde rundt 20 kilo sprengstoff, ifølge Aftonbladet.

Mannen ble pågrepet like før klokken 21, opplyser politiets pressetalsmann Christer Fuxborg. Mannen ble pågrepet utenfor et bolighus i Bärfendal, og ingen kom til skade under hendelsen.

Sperringene rundt boligen opprettholdes fram til politiet har gjennomsøkt området, som inneholder flere bygninger, for sprengstoff. Mannen skulle avhøres i løpet av kvelden.

Han hadde ifølge politiet truet med å sprenge noe dersom noen uvedkommende kom nær ham. Aftonbladet har en kilde som hevder mannen i 50-årsalderen har tilgang til rundt 20 kilo sprengstoff. Han skal ha lagt ut flere sprengladninger på tomten sin, ifølge kilden med nær kjennskap til saken.

Politiet sperret søndag ettermiddag av et stort område, tilkalte bombeeksperter og evakuerte innbyggerne i nærområdet.

Det er ikke kjent hvor mange personer som ble evakuert. Ei heller har politiet noen formening om hva mannens motiv kunne være.

Mannen skal ikke være kjent av politiet fra før. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere