*Nettavisen* Nyheter.

Mannen bak Muhammed-filmen fengslet

Foto: BRET HARTMAN (Reuters)

Fengslet for å ha brutt betingelsene for prøveløslatelse.

28.09.12 07:14

Los Angeles (NTB-AFP-): Mannen bak den omstridte Muhammed-filmen som har skapt en bølge av demonstrasjoner i den muslimske verden, er pågrepet og fengslet i Los Angeles.

Nakoula Basseley Nakoula ble fremstilt for varetektsfengsling ved en føderal domstol torsdag kveld og en dommer besluttet at han skal forbli i politiets varetekt uten mulighet for kausjon.

Brøt betingelsene
55-åringen ble fengslet for å ha brutt betingelsene for prøveløslatelse etter en svindeldom mens han lagde filmen «Innocence of Muslims».

Dommeren konkluderte også med at det er stor fare for at Nakoula ville forsøke å flykte.

Nakoula, som bor i en forstad til Los Angeles, ble i 1997 dømt for å ha planlagt produksjon av metaamfetamin. I 2010 ble han dømt til 21 måneders fengsel for banksvindel. Han ble løslatt i juni 2011, ifølge fengselsregistre.

Like etter begynte han å lage «Innocence of Muslims», der muslimenes profet Muhammed blir fremstilt på en svært negativ og sarkastisk måte.

Voldelige demonstrasjoner
Da Nakoula ble løslatt, var det på betingelse av at han holdt seg unna internett og bruk av pseudonymer, såfremt han ikke fikk spesiell tillatelse fra kriminalomsorgen.

I den amatørmessige filmen fremstilles profeten som en blodtørstig skjørtejeger. Etter at den for alvor ble kjent i muslimske land i begynnelsen av september, ble amerikanske ambassader stormet i Tunisia, Sudan og Jemen. Også i land som Libanon og Egypt ble det gjennomført voldelige antiamerikanske demonstrasjoner. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.