RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: BRET HARTMAN (Reuters)

Mannen bak Muhammed-video må i fengsel

Sist oppdatert:
Har brutt vilkårene for prøveløslatelse.

Los Angeles (NTB-AFP): Mannen bak den amatørmessige videoen som tidligere i år opprørte muslimer verden over, Mark Basseley Youssef, må sone ett år i et amerikansk fengsel.

55-åringen, som er koptisk kristen og opprinnelig fra Egypt, har tidligere sagt seg skyldig i gjentatt bruk av falske identiteter. Han har også brutt vilkårene for prøveløslatelse etter en dom om banksvindel han fikk i 2010.

Youssef har blant annet benyttet identiteten Nakoula Basseley Nakoula, og da han tidligere i år laget videoen «Innocence of Muslims», som hetset islam og profeten Muhammed, utga han seg for å være Sam Bacile.

Da videoen ble kjent utløste det en bølge av antiamerikanske protester i flere muslimske land, og i noen av landene kostet protestene menneskeliv.

Youssef ble pågrepet i september for å ha brutt vilkårene for prøveløslatelse på åtte punkter. Onsdag innrømmet han fire av punktene, i bytte mot at de øvrige fire ble frafalt.

En domstol i Los Angeles dømte han deretter til ett års fengsel, samt fire år på prøve. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere