*Nettavisen* Nyheter.

Manuel (380 kilo) ut på tur

Foto: (Assosiated Press)

Det ble litt av et sirkus da 41-åringen skulle ut for første gang på fem år. Se video.

08.03.07 19:12

Det måtte seks personer til for å dytte jernsengen, som for anledningen var utstyrt med hjul, ut på gaten. Meksikaneren Manuel Uribe veide en gang 560 kilo og hadde store problemer med å bevege seg. Etter å ha gjennomgått en skikkelig diett, har kiloene rast av Uribe. Nå veier han rundt 380 kilo.

Løftet med truck
Ved hjelp av en gaffeltruck ble tungvekterens seng løftet opp på en bilhenger og fraktet rundt i gatene i Sant Nicolas de los Garza. Til musikk fra gitarspillende mexikanere og vill jubel fra publikum, ble Uribe nærmest mottatt som en konge.

- Dette er kjempefint (å være ute igjen, red.anm.)! Mine gitarspillende venner skal ha mye av æren for at dette lot seg gjøre, sa Uribe etter å ha tatt en god slurp av sjampanjeflaska.

Gikk ned 180 kilo
Tett fulgt at et stort pressekorps, kjørte 41-åringen gjennom sentrum for å hilse på alle dem som hadde møtt opp for å få et glimt av den 380 kilo tunge mannen.

- Jeg er veldig glad og stolt på hans vegne. Jeg håper Gud gir han styrke til å stå på videre, sier Leonor Garza, en av naboene.

Avhengig av hjelp
Som ungdom veide Manuel Uribe 115 kilo. Siden 2002 har han vært sengeliggende og helt avhengig av at venner og familie gav han mat og stelte ham. Mexikaneren fikk hele verdens oppmerksomhet da han i januar 2006 gikk ut i mediene og bad om hjelp, melder AP.

Som et resultat av dette, fikk Uribe senere tilbud både fra en italiensk og en spansk lege, som begge ønsket å hjelpe mannen med operasjon. Men 41-åringen valgte til slutt å få hjelp fra mexikanske ernæringseksperter som satte ham på en diett, som visstnok skal hjelpe han til å ende opp på målet på 120 kilo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.