RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Marinejegerne renvaskes av sine egne

Foto: ABDELHAK SENNA (AFP)
Sist oppdatert:
De to offiserene fra Marinejegerkommandoen som smuglet ut Khalid Skahs barn fra Marokko i fjor sommer, har ikke gjort noe ulovlig, mener Offisersforbundet.

Offisersforbundets leder Peter André Moe og generaladvokat Arne Willy Dahl sier det ikke finnes noe regelverk som regulerer det de to offiserene har vært med på.

- Ingen har anledning til å ta på seg biarbeid uten godkjennelse fra hovedarbeidsgiver. Det sier Statens personalhåndbok, som også gjelder offiserer. Men den sier ingenting om enkeltoppdrag på fritiden. Hvis det i tillegg handler om et enkeltoppdrag for å hjelpe noen i nød, på fritiden, tviler jeg på at offiserene har gjort noe som helst galt, sier Moe til Aftenposten.

Han sier det rett og slett ikke finnes noe lovverk i dag som regulerer, eller forbyr atferden deres.

- Moe har rett i dette. Spørsmålet er hva man skal legge i alminnelig lojalitetsplikt, og plikten til å bruke vett og forstand, sier Dahl.

Dahl foreslo i fjor høst at man bør vurdere å få på plass et lovverk som regulerer hvordan politifolk og militære med spesialkompetanse kan brukes i andre sammenhenger.

Avhørene av de to offiserene startet torsdag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere