RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Marion Jones innrømmer doping

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Sprintstjernen Marion Jones innrømmer at hun brukte steroider da hun trente til OL i Sydney i 2000.

Marion Jones skriver dette i en tilståelse som avisen The Washington Post har fått tilgang til. Fredag vil hun erkjenne seg skyldig i å ha løyet for FBI om dopingbruken. Hun har også løyet om en sjekk hun fikk av sprinteren Tim Montgomery.

Kan miste medaljer
Jones hevder at hun fikk stoffet TGH av sin trener Trevor Graham. Han skal ha sagt til henne at det var linfrøolje, og at hun skulle ta det som to dråper under tunga. Hun begynte å bruke stoffet i 1999 og fortsatte med det i to år.

Jones vant tre gull og to bronsemedaljer i Sydney-OL. Disse risikerer hun nå å miste.

Den legendariske idrettsutøveren ble i 2004 gransket av Den internasjonale olympiske komiteen, men ble da frikjent for alle dopinganklager. Jones har også selv hardnakket benektet enhver anklage.

Australias OL-sjef John Coates sier fredag at Jones bør miste medaljene sine.

- Hvis dette stemmer, og hvis hun faktisk innrømmer bruk av steroider under OL i Sydney, så er det bra. Men det er fortsatt veldig skuffende for alle de andre som konkurrerte mot henne. Jeg håper hun mister medaljene sine, sier Coates.

- Burde ha skjønt
Jones skriver at hun stolte på Graham, og at hun «ikke i ett sekund» trodde at hun brukte doping før etter at hun hadde forlatt Grahams treningsleir mot slutten av 2002.

«Alarmen burde ha gått da han sa at jeg ikke skulle fortelle noen om kosttilskuddsprogrammet», skriver hun. Hun sier også at hun merket at kroppen forandret seg, og at hun kom seg raskere etter treningsøkter.

Graham har ikke kommentert saken.

Fredag kommer Jones til New York for å levere sin tilståelse formelt. Hun risikerer inntil seks måneder i fengsel for å ha løyet for FBI.

Fikk panikk
I forbindelse med en etterforskning av det amerikanske kostholdsselskapet Balco i 2003 ble Jones forlagt en THG-prøve av FBI. Hun sa da at hun ikke hadde sett det før, selv om hun umiddelbart forsto at det var det samme stoffet som Graham hadde gitt henne. Jones skriver nå at hun fikk panikk, og at hun ville beskytte seg selv og treneren sin.

Hun løy også om en sjekk på 25.000 dollar som hun fikk av sprintstjernen Tim Montgomery, som også er far til hennes barn. Dette ble hun spurt om i forbindelse med en etterforskning av Montgomerys rolle i en svindelsak. «Igjen fikk jeg panikk. Jeg ville ikke ha mitt navn forbundet med dette kaoset. Jeg ville holde meg så langt unna som mulig,» skriver Jones.

- Jeg vil be om unnskyldning for alt dette, sier Jones ifølge personen som leste brevet for Washington Post. Vedkommende ønsker å være anonym. Jones sider videre at hun er lei for å skuffe så mange på så mange måter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere