*Nettavisen* Nyheter.

Marita Strøms barn får treffe fengslet far

Foto: APTN (TV 2)

Barna til avdøde Marita Strøm får nå lov til å besøke den drapsmistenkte faren Osman Omar Osman i fengselet i Nord-Irak.

27.09.04 12:01

- De får besøke ham regelmessig, sier Trude Falch i Norsk Folkehjelp til NTB.

Falch opplyser at hun senest fredag besøkte barna som fortsatt bor hos en bestefar og en yngre tante i Sulaymaniya, og at det så langt ikke er noen endring i barnas situasjon.

- Det ser ut til at barna slår seg til ro. Dessuten har de et godt tillitsforhold til dem som tar seg av dem, sier Falch videre.

Advokaten til den avdødes familie, Jens Olav Sæther, sier at han ikke har noen kommentar til at barna nå besøker faren i fengselet med jevne mellomrom.

- Dette var nytt for meg og jeg må drøfte det med familien før jeg uttaler meg, sier Sæther til NTB.

Fortsatt må Marita Strøms familie vente i to uker til før det blir tatt en rettslig avgjørelse på om barna kan reise ut av Nord-Irak.

- Etter det jeg forstår skal det være politisk vilje til å sende barna hjem, sier Sæther som sammen med morens familie venter på at morens kiste skal komme hjem til Namsos.

- Vi har engasjert et lokalt selskap for å få kisten ut, men har fått beskjed om at det kan drøye fem dager til, sier han.

Marita Strøm ble skutt og drept i Nord-Irak 4. september, og faren Osman Omar Osman, er fengslet, mistenkt for drapet. (NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.