RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Markerer ettårsdagen for togterror

Sist oppdatert:
Tente lys, kiming i kirkeklokker og blomsternedleggelser markerer fredag at det er et år siden terrorangrepene mot flere togstasjoner i Spanias hovedstad Madrid.

191 mennesker mistet livet og over 1500 ble skadd i det spanske myndigheter mener var et angrep iverksatt av terrornettverket al-Qaida.

Fredag morgen ringte klokkene i 650 kirker i Madrid-området i fem minutter, fra klokken 07.37, til minne om ofrene for det grusomme angrepet.

Klokken 12 (lokal tid) markeres angrepene med en stille seremoni i en park hvor det er plantet 192 oliventrær til minne om de som mistet livet som følge av terroren, og en soldat som døde i forbindelse med et forsøk på å arrestere en av de mistenkte tre uker senere. Samtidig minnes spanjoler over hele landet de omkomne med fem minutters stillhet.

Kong Juan Carlos deltar i minneseremonien i Madrid, sammen med en rekke gjester, blant dem Marokkos kong Mohamed VI. Flertallet av de 22 arresterte etter terrorangrepene, er marokkanere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere