RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Märtha: - Jeg er i god form

Sist oppdatert:
En blid prinsesse Märtha Louise møtte torsdag ettermiddag pressen for første gang etter at nyheten om hennes graviditet ble kjent.

Prinsessen er i Aten for å følge Paralympics.

– Jeg er i god form. Reisen til Aten gikk fint, sa prinsessen til NTB da hun torsdag ankom Astir Palace Hotell ved sjøen i utkanten av Aten.

Prinsessen er norsk handikapidretts høyeste beskytter. I 2002 var hun til stede under de paralympiske vinterleker i Salt Lake City, men lekene i Aten er de første hun besøker sommerstid.

– Jeg gleder meg veldig til å se idrett her nede og møte utøverne, sa Märtha. Hun fikk ønsket sitt oppfylt allerede torsdag ettermiddag da hun møtte den sterkt funksjonshemmede seileren Bjørnar Erikstad fra Tønsberg.

Ridning
Sammen med norsk handikapidretts sponsorer og administrative ledelse reiste prinsessen ut på båttur torsdag, men hun rakk ikke å se de norske seilerne i aksjon.

Fredag skal Märtha se sin favorittgren ridning. Hun har også påtatt seg å dele ut medaljene i en av øvelsene, nemlig kürridning, der hesten følger et dressurprogram til musikk.

En av favorittene er Norges eneste gullmedaljevinner i Paralympics til nå, Ann Cathrin Lübbe fra Hedmark, som onsdag vant gull i dressurridning. Om alt klaffer, kan prinsesse Märtha Louise komme til å dele ut nok en medalje til den norske flaggbæreren fra åpningsseremonien.

Senere samme dag skal prinsessen delta på en mottakelse i regi av den norske ambassaden i Aten.

Full av lovord
Lørdag skal prinsessen se forsøksheat i svømming og landeveisritt på sykkel, med alle de norske syklistene i aksjon.

Presidenten i Norges Handikapidrettsforbund, Odd-Roar Thorsen, er full av lovord for prinsessens interesse for Paralympics.

– Hun er imponerende oppdatert om de enkelte utøvernes prestasjoner og ofte til stede ved arrangementer i vår regi. Blant annet var hun på plass under ViVil-lekene på Nadderud stadion i Bærum i sommer. Vi er svært glade for å ha henne her som en ekstra inspirasjonskilde, sier Thorsen til NTB.

Prinsesse Märtha Louise reiser tilbake til Norge søndag.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere