Martha Stewarts bønn om hjelp

Martha Stewart ber nå sine mest mektige venner skrive til dommeren for å få fengselsstraffen så lav som mulig.

Livsstilsdronningen Martha Stewart har tatt kontakt med rundt 100 av sine venner og bekjente og bedt dem skrive til dommeren for å få redusert straffen.

USAs ubestridte hjem- og interiørdronning, Martha Stewart, ble funnet skyldig på alle punkter i tiltalen mot henne tidligere i mars.

I et brev som Stewart ifølge CNN skal ha sendt ut til sine mektige forbundsfeller, skriver hun blant annet. ”Hvis du kunne være så snill å skrive slikt et brev, vennligst ta med din oppfatning av min personlighet, min arbeidsetikk og min integritet”, står det i brevet.

Dommer i saken er Miriam Goldman Cedarbaum, og etter planen skal dommen avsies 17. juni.

Juseksperter mener Stewart trolig vil få mellom 10 til 18 måneders fengsel. Presset har vært enormt på den verdenskjente damen etter rettskjennelsen.

Aksjene i selskapet hennes har formerlig styrtet, og flere har tatt til orde for at Stewart selv måtte innse at hun ikke kunne fortsette i lederstillinger for et selskap som lever av godt renomme. Tidligere i uken kunngjorde Stewart at hun trekker seg fra styret i Martha Stewart Living Omnimedia. Samtidig sparker hun også seg selv fra jobben som kreativ sjef.

Stewart ble funnet skyldig i å ha hindret etterforskningen, for å ha konspirert med andre og for å ha avgitt falsk forklaring etter at det ble satt i gang etterforskning om innsidehandel mot henne. Selskapet driver salg av husholdningsprodukter knyttet opp til Martha

Stewart. I tillegg selges Martha selv som merkevare og branding. Stewart eier 61 prosent av aksjene i selskapet, som har halvert sin verdi over de siste to årene. Siden rettskjennelsen ble kjent har aksjen falt med nærmere 30 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag