*Nettavisen* Nyheter.

Martine-stiftelsen utlover en dusør på 20.000 dollar

Foto: (Scanpix/Montasje)

Martine-Stiftelsen utløver en dusør på 20.000 dollar for informasjon som fører til at Farouk Abdulhak blir stilt for retten i Storbritannia.

14.05.11 15:42

Det får Nettavisen bekreftet.

- Grunnen til at vi setter dusøren så lavt, er fordi vi ikke ønsker noen menneskejakt som fører til at paramilitære forsøker å jakte ned Farouk Abdulhak. Tvert imot ønsker vi at dette skal være en sum som representerer rettferdighet, og bidrar til informasjon som gjør det mulig at denne saken vil bli løst på en rettferdig måte, sier kilden, som ønsker å være anonym, til Nettavisen.

Ifølge ubekreftede kilder skal dusøren også være tilgjengelig for den drapsmistenkte Farouk Abdulhak, slik at han kan bruke pengene til reiseutgifter og advokatutgifter for å få en rettferdig rettssak i Storbritannia.

Møte med Jemens ambassadør
Forrige onsdag hadde Jemens ambassadør til Nederland, Sverige og Norge, Nageeb Ahmed Obeid, samtaler med utenriksminister Jonas Gahr Støre i Oslo.

Utenriksdepartementet opplyste overfor Nettavisen at Støre tok opp Martine Vik Magnussen-saken med ambassadøren.

- Vi kan bekrefte at saken med Martine Vik Magnussen var et sentralt tema i samtalen mellom Støre og den jemenittiske ambassadøren 4. mai. Støre ga klart uttrykk for at denne saken ville være en utfordring for det bilaterale forholdet inntil den hadde funnet en løsning, uttalte konstituert underdirektør i Utenriksdepartementet, Frode O. Andersen, til Nettavisen.

Et av formålene med møtet var å diskutere den pågående krisen i Jemen.

Hovedmistenkt i saken
Martine Vik Magnussen (23) ble drept i London i mars måned 2008. Den jemenittiske statsborgeren Farouk Abdulhak (23) er hovedmistenkt i saken, men Jemen nekter å utlevere ham til britisk politi.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag