*Nettavisen* Nyheter.

Massakre i Irak

47 fabrikkarbeidere ble halt ut av bussene de reiste i og skutt nordøst for Bagdad torsdag.

23.02.06 13:09

Væpnede menn trakk fabrikkarbeidere ut av busser nordøst for Bagdad og tok livet av 47. Ofrene reiste i tre busser da de ble stanset ved en kontrollpost i Nahrawan-området, omkring 20 kilometer sør for Baqouba. Bussene ble brent og passasjerene drept.

Motivet for drapet av uklart mandag morgen

Likene ble funnet ved middagstider bak en mursteinsfabrikk.

Bombet helligdom
Det var uklart om drapene var knyttet til onsdagens bombeangrep mot den sjiamuslimske helligdommen i Samarra. Bombingen utløste hevnangrep mot arabiske sunnimuslimer og moskeene deres.

Militsfolk har preget gatebildet i Bagdad siden bombeaksjonen i Samarra, og politiet har skjerpet sikkerheten utenfor moskeer.

Den irakiske regjeringen utvidet torsdag portforbudet i Bagdad og Salaheddinprovinsen med to dager i kjølvannet av bombingen.

Lik
I Baquba ble 11 mennesker drept og 21 skadd da en bombe eksploderte ved en militærpatrulje torsdag. Det skal væe både sivile og militære blant de drepte. Torsdag åpnet også væpnede menn ild mot en sunnimuslimsk moske i byen. En person ble drept og to såret, melder Reuters

Irakisk politi melder torsdag også om at likene av 23 menn har blitt funnet dumpet på seks forskjellige steder i hovedstaden Bagdad. Samtlige ofre hadde blitt skutt og hadde hendene bundet, skriver AP.

Journalister drept
Likene av tre irakiske journalister, inkludert en kjent korrespondent for TV-kanalen Al Arabiya ble torsdag funnet nær Samarra.

Atwar Bahjat (26) og to kollegaer befant seg i byen 95 kilometer nord for Bagdad for å dekke bombingen av sjia-helligdommen.

- To militante kom ut av en bil og åpnet ild. Atwar forsøkte å forklare dem at hun ønsket å lage en nøytral dekning av skaen. Det ble en stor diskusjon før de militante tvang journalistene inn i bilen og kjørte av gårde, sier sjåføren Anmar Ashoor til Al Arabiya.

Han klarte å komme seg unna angriperne. Angrepet skal ha skjedd omkring klokken 17.30 onsdag norsk tid.

I løpet av de siste to årene har ni journalister fra TV-kanalen Al-Arabiya blitt drept.

Sadr City
Sent onsdag ble 14 lik funnet i det sjiamuslimske slumområdet Sadr City. Fem andre lik ble funnet i samme nabolag i løpet av natten, to av dem på en åpen plass og to nær en skole.

To andre lik ble funnet i nabolaget Ur, og to langs hovedveien i Zafarniyah-området.

Det var torsdag morgen uklart om drapene hadde sammenheng med angrepet i Samarra.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag