Massakre på nattklubb i Brasil

En politibil utenfor nattklubben i Fortaleza nordøst i Brasil der væpnede menn åpnet ild lørdag morgen.

En politibil utenfor nattklubben i Fortaleza nordøst i Brasil der væpnede menn åpnet ild lørdag morgen. Foto: Rodrigo Carvalho (AFP)

Væpnede menn har skutt og drept minst 14 mennesker på en nattklubb i byen Fortaleza nordøst i Brasil.

27.01.18 22:50

Væpnede menn ankom nattklubben Forro do Gagoi i tre kjøretøyer og begynte å skyte. Flere ungdommer er blant de drepte. En mistenkt er pågrepet, melder avisa Folha.

Myndighetene oppgir ikke hvor mange som er såret, men sier at tilstanden er alvorlig for flere overlevende som ligger på sykehus i Fortaleza, hovedstaden i delstaten Ceara.

– Vi kan bekrefte at 14 er drept, sa sikkerhetsminister Andre Costa i delstaten Ceara på en pressekonferanse lørdag. De drepte er åtte kvinner, to av dem mindreårige, og seks menn.

Massakren skal være den verste i delstatens historie. I en massakre i 2015 ble elleve personer, de fleste tenåringer, drept.

Sykehuset Institut Frota opplyser til nyhetsbyrået AFP at seks sårede, deriblant en tolv år gammel gutt, ble brakt dit etter massakren.

Guttens far, en gateselger, skal være blant de drepte.

Også avisa Opovo skriver om seks skadde. I tillegg til 12-åringen skal det være to gutter og to jenter, alle 16 år, og en 19 år gammel kvinne som befinner seg på sykehus.

Angrepet på nattklubben i Fortaleza skjedde lørdag morgen lokal tid.

Lokalt politi bekrefter overfor nyhetsbyrået AP at væpnede menn skjøt og drepte «et stort antall mennesker» under en fest. Massakren skjedde i nærheten av fotballstadionet Arena Castelao, som ble brukt i VM i 2014.

Politiets teori er at angrepet skjedde i forbindelse med en kamp om territorium mellom rivaliserende narkobander, ifølge lokale medier.

Politikilder oppga tidligere lørdag at 18 ble drept, men tallet ble siden nedjustert.

I delstaten Ceara ble det i fjor registrert over 5000 drap, nesten 50 prosent mer enn i 2016.

Politistyrkene er blitt rammet av nedskjæringer som følge av den store budsjettkrisen i Brasil, og sikkerhetssituasjonen har derfor forverret seg flere steder i landet.

OPOVO: En væpnet gruppe ankom i tre kjøretøyer og begynte å skyte mennesker på nattklubben, skriver brasilianske Opovo Online om hendelsen:

SE KART: Fortaleza ligger nordøste i Brazil i delstaten Ceará:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.