RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Massakre ved tysk togstasjon

Sist oppdatert:
Den tyske byen Duisburg rystes etter funnet av fem personer som er skutt og drept. En sjette døde på vei til sykehus. Se video.

Tyskerne rystes av et blodbad i byen Duisburg natt til onsdag. Fem menn, alle drept av skudd mot hodet, ble funnet i to biler i nærheten av jernbanestasjonen, mens en sjette hardt skadet person døde i ambulansen på vei til sykehuset. Det opplyser en talsmann for politiet, Reinhard Papel, ifølge det tyske nyhetsbyrået DPA.

Ifølge avisen Die Welt skal den yngste av drapsofrene være bare 16 år gammel. Poltiet vet ennå ikke hva som har skjedd, men jobber ut ifra en teori om at flere gjerningsmenn står bak. Drapsofrene var trolig ubevæpnet, skriver Die Welt.

Alle de seks personene er skutt i hodet, opplyser en annen polititalsmann, Hermann-Josef Helmich, ifølge AP. Flere patronhylser er funnet på åstedet.

Funnet i og rundt biler
Det var et vitne som hørte skudd i området ved 02.30-tiden i natt norsk tid, noe som resulterte i funnet av de drepte personene.

- Et vitne hørte skuddene og stoppet en politipatrulje som tilfeldigvis kjørte forbi, sier Papel ifølge Dpa.

To av de drepte satt i bilene, mens tre andre ble funnet liggende utenfor bilene, som ble oppdaget omlag 100 meter fra jernbanestasjonen i byen. Trolig har de to bilene kollidert, opplyser politiet.

Politiet har så langt ikke kunnet fastslå de dreptes identitet, men avisen Die Welt skriver at de drepte er italienere i alderen 16 til 39 år.

Politiet vet ikke hvem som sto bak drapene eller hva som har vært motivet, og holder derfor alle muligheter åpne. En teori er at de brutale drapene er narkotikarelaterte, og at det dreier seg om regelrette likvideringer.

Italienske aviser skriver at drapene var et oppgjør mellom rivaliserende gjenger som holder til i Calabria, sør i Italia.

Regnvær
Den ene bilen, en van, var registrert i Duisburg, mens den andre, en hvit Volkswagen, var registrert i Pforzheim, sørvest i Tyskland.

Området ble sperret av, men kraftig regnvær skal ha gjort åstedsundersøkelsene vanskelige for politiet.

Duisburg ligger nord for Düsseldorf i det vestlige Tyskland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere