Massedemonstrasjon mot Maduro i Venezuela

Venezuelas selverklærte interimspresident Juan Guaido lover at det skal komme nødhjelpsforsyninger inn i landet 23. februar. Foto: AP / NTB scanpix

Venezuelas selverklærte interimspresident Juan Guaido lover at det skal komme nødhjelpsforsyninger inn i landet 23. februar. Foto: AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Titusenvis av venezuelanere demonstrerte mot president Nicolás Maduro tirsdag og krevde at han må slippe inn nødhjelpen som hoper seg opp langs grensen.

Amerikanske nødhjelpsforsyninger hoper seg opp i nabolandet Colombia fordi det venezuelanske militæret har blokkert grensebroen på ordre fra president Maduro.

Presidenten avviser at det er en humanitær krise i Venezuela og kaller det hele for «et politisk show» og et påskudd for en amerikanskledet invasjon.

Under massedemonstrasjonen i Caracas tirsdag lovte derimot opposisjonsleder Juan Guaido at han vil sørge for at nødhjelpsforsyningene kommer inn i landet 23. februar.

Guaido, som i januar erklærte seg som landets midlertidige president, oppfordret videre sine tilhengere om å melde seg som frivillige til å få distribuert nødhjelpen.

– Nesten 300.000 venezuelanere kommer til å dø dersom nødhjelpen ikke kommer fram. Nærmere to millioner står i fare for å bli syke, sa Guaido.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Politikk

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag