Gå til sidens hovedinnhold

Massedrap i Mexico

Store militær og politistyrker har rykket inn i byen Creel i Mexico etter at 13 mennesker, inkludert en baby, ble skutt til døde.

De brutale drapene skjedde under et familieselskap i turistbyen Creel nord i Mexico. Maskerte menn kjørte forbi dansehallen der selskapet ble holdt, og åpnet ild med maskingeværer.

13 mennesker, inkludert en baby, tre tenåringer og en universitetsprofessor, ble drept melder Reuters.

Familien som holdt selskapet var innvolvert i narkotikavirksomheten i Mexico. Politiet tror at skytingen var en del av en narkotikakrig i området. Creel ligger i fjellområdet Sierra Tarahumara og er et nøkkelpunkt for smugling av narkotika mellom Mexico og USA. Creel er også en populær turistby for alle de som vil vandre gjennom den vakre Copper Canyon.

- De kan drepe hverandre, men å skyte uskyldige mennesker, unge studenter, professorer.... det er ikke mulig, sa en gråtende 60 år gammel beboer til den lokale avisen Chihuahua daily El Diario.

Myndighetene i Mexico har nå sendt 160 politimenn og soldater til området.

Hittil i år har mer enn 2000 mennesker blitt drept i narkotikakrigen i Mexico. Den største kampen står nettopp om kontrollen med smuglerrutene til USA. To av lederne for narkotikafrontene er Joaquín Guzman og Vincente Carrillo Fuentes. De er begge to blant Mexicos mest ettersøkte menn.

Lørdagens massedrap skjedde etter et angrep på et avrusningssenter i centrum av byen Chihuahua sist uke. Under en bønnestund gikk maskerte menn til angrep og drepte åtte pasienter.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden