RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Massedrap på mexicanske politimenn

(ALBERTO TORRES/AP)
Hver tredje dag blir en politimann drept av narkotikamafiaene i Mexico. I delstaten Nuevo León, ved grensen mot USA, er politiuniform synonym med dødsdom.

61 politimenn har blitt drept i Mexico i 2007. Det er 50 prosent flere enn antallet polititjenestemenn drept i samme periode i 2006. Ifølge mexicanske myndigheter sitert i avisen Excelsior, står organisert kriminalitet bak samtlige av drapene.

Mexicansk politi- og militære instanser må finne seg i den situasjonen at minst 12 tjenestemenn mister livet hver eneste måned. 14 av de som ble drept i dette året, jobbet i delstaten Nuevo León. Delstaten omfatter den kjente ruten langs Rio Grande som benyttes av de fleste ulovlige innvandrere for å komme seg inn i USA.

Politiet skylder drapene på mafiagruppene Golfo y Sinaloa, som driver omfattende narkotikasmugling til USA. Skytevåpen er det som brukes mest utbredt i forbindelse med disse drapene.

For noen uker siden stormet åtte menn inn i en politistasjon og skjøt alt det de kunne. De var iført militæruniformer og finlandshetter. Syv politimenn ble drept mens de ble filmet.

Rystet av drapet, klarte den mexicanske presidenten Felipe Calderón kun å si at hendelsen skyldes den effektive jobben politiet har gjort for å bekjempe narkotikasmugling og ulovlig innvandring, skriver Excelsior.

Hvem som har kontrollen over grenseområdene i den nordlige delen av Mexico har lenge vært et omdiskutert tema. Politiet har flere ganger sagt de kjemper et monster større enn det fleste aner.

"Bekjempelsen av kriminalitet er en hard og lang kamp som koster staten betydelige økonomiske ressurser. Det kommer til å ta tid og dessverre kommer dette til å koste oss flere menneskeliv”, sa den mexicanske presidenten forrige 7. mars.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere