Gå til sidens hovedinnhold

- Massemorderen hørte stemmer

Massemorderen skal ha brukt mye tid på å spille voldelige videospill.

Washington (NTB-Reuters-DPA/Nettavisen): Mannen som skjøt og drepte tolv mennesker på en militær kommandosentral i USAs hovedstad, handlet trolig alene. Han kom seg inn på området fordi han arbeidet for et firma som hadde oppdrag der.

34-åringen Aaron Alexis ble drept i en skuddveksling med politiet mandag inne på området til den amerikanske marinens anlegg Navy Yard i Washington D. C. Tirsdag sa Washingtons politisjef Cathy Lanier at ingen andre var mistenkt i saken.

- Vi har identifisert den eneste personen som var ansvarlig for at liv gikk tapt, sa Lanier. Aaron Alexis var født i delstaten Texas vest i USA og var tidligere reservist i den amerikanske marinen, opplyser politiet.

«Hørte stemmer»
Amerikanske politikilder opplyser at Aaron Alexis «hørte stemmer» og led av mentale problemer. Andre kilder hevder at massemorderen hadde blitt behandlet for paranoia og søvnmangel siden august måned, skriver The Independent.

Nutpisit Suthamtewakul hevder han tidligere har bodd sammen med massemorderen. Suthamtewakul forteller til Daily Telegraph, at massemorderen tilbrakte mange timer om gangen på å spille videospill på rommet sitt.

- Han kunne være oppslukt av spillet hele dagen og hele natten. Jeg tror kanskje at spillingen dyttet ham i den retningen. Han hadde alltid frykt for at folk skulle stjele sakene hans, så det er grunnen til at han alltid gikk rundt med skytevåpen, sier Suthamtewakul til avisen.

Hovedkvarter
I den første tiden etter mandagens skyting, lette politiet etter en mulig andre gjerningsmann i området på og rundt Navy Yard. Anlegget er ifølge avisen Washington Post hovedkvarter for den amerikanske marinens operasjonssjef, admiral Jonathan Greenert.

Motivet for angrepet mot anlegget var tirsdag ikke brakt på det rene, men Alexis hadde ingen kjent tilknytning til terrorisme, ble det sagt. Folk som ble kjent med ham etter at han i 2011 ble fratatt sin status som reservist, beskriver ham som «en snill og intelligent fyr».

Men andre kaller ham en hissigpropp som ofte havnet i trøbbel, og som sto i registrene over arrestasjoner i tre av USAs delstater. En venn av Alexis som eier en restaurant der han pleide å spise, sier han var «en 13-åring i en 34-årings kropp».

Haglgevær
Ifølge fjernsynskanalen CBS var Alexis bevæpnet med et automatgevær og en hagle da han iført mørkeblå klær kom inn på Navy Yard-området. Haglgeværet er registrert som solgt i en butikk i delstaten Virginia, som grenser mot Washington D. C., i løpet av den siste uken.

Myndighetene ba tirsdag om at alle som vet noe som helst om saken, tar kontakt. – Ingen opplysning er for liten, vi forsøker å finne ut alt vi kan om Alexis' bevegelser den siste tiden, hvem han var i kontakt med og hvem han møtte, sa Valerie Partave i det føderale politiet FBI.

Det er kjent at Aaron Alexis var praktiserende buddhist, men også at han hadde store problemer med å holde et voldsomt sinne under kontroll. Han gjorde tjeneste i USAs marine fra 2007 til 2011, da han fikk jobb i et stort dataselskap.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus

Kommentarer til denne saken