RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Masseprotest i Spania

Sist oppdatert:
Lørdag demonstrerte tusenvis av spanjoler mot en høyesterettsbeslutning om å redusere straffen til en baskisk separatist.

Demonstrasjonen fant sted i den spanske hovedstaden Madrid. Den resterende straffen til den baskiske separatisten Inaki De Juana Chaos ble i høyesterett redusert fra tolv til tre år. Dette betyr at Chaos, som er dømt for drapene på 25 mennesker, kan snart slippe ut av fengsel, melder BBC.

Chaos har sittet fengslet i 20 år og har sultestreiket de siste 110 dagene.

Demonstrasjonen ble organisert av en gruppe som representerer de pårørende til mennesker som er blitt drept i ulike ETA-angrep.

Demonstrantene møtte opp med spanske flagg og plakater hvor det sto at de krevde rettferdighet. De anklaget det spanske rettsystemet for å være for myke og klandret den spanske statsministeren Jose Luis Rodriguez Zapatero for å gi etter for press fra baskiske nasjonalister.

Den baskiske separatistgruppen ETA har kjempet for uavhengighet fra Spania i mer enn 30 år og har fått skylden for nærmere 800 drap.

ETA kunngjorde i mars 2006 at de ville inngå en permanent våpenhvile, men de drepte to mennesker i et bombeangrep i Madrid på slutten av året.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere