RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Måtte amputere føtter og armer

Sist oppdatert:
Ei svensk jente måtte amputere begge føttene og armer etter at hun fikk hjernehinnebetennelse.

For to uker siden døde en 17 år gammel jente fra Västerås av hjernehinnebetennelse. Nå har Sverige fått et nytt tilfelle.

En ung jente fra Uppsala har blitt smittet og hardt rammet av hjernehinnebetennelse. Nylig ble en lege tvunget til å amputere begge føttene og en arm på tenåringsjenta. Senere måtte også den andre hånden hennes amputeres.

De to smittetilfellene er likevel ikke forbundet. Bakteriene var ikke av samme type.

Jenta i Uppsala våknet med litt hodepine, som senere ble høy feber og svimmelhet. På akuttmottaket kunne man med en gang påvise at jenta hadde fått en infeksjon på grunn av meningittbakterien. Trass den raske diagnostiseringen ble jenta stadig verre. Tre dager senere begynte vevet i kroppen hennes å dø, og legene så ikke noe annet alternativ enn amputasjon for å hindre infeksjonen i å spre seg, melder Aftonbladet.

I Västerås ble ytterligere to unge mennesker innlagt. De tre tilfellene kom tett på hverandre, og smittevernslegen i byen innførte to ukers kysseforbud.

I tillegg anbefalte han folk ikke å drikke fra samme glass eller røyke samme sigarett som andre, siden smitten spres ved nærkontakt og spytt.

I Uppsala har man ikke gått ut med tilsvarende advarsler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere