Gå til sidens hovedinnhold

Måtte strippe på McDonalds

Nå får 21-åringen 33 millioner kroner i erstatning.

Louise Ogborn er tilkjent 33 millioner kroner i erstatning etter å ha blitt tvunget til å strippe på bakrommet i en McDonalds-restaurant i Kentucky.

I april 2004 ble Ogborn ble beordret til å kle av seg for en kollega av en som ringte inn og utga seg som politimann. Ogborn var da ansatt i en McDonalds-filial omtrent 30 km sør for Louisville i Kentucky.

McDonalds må ut med erstatning fordi selskapet visste om innringeren, som hadde slått til mot en rekke andre filialer for McDonalds og andre hurtigmatkjeder i USA. McDonalds’ advokater har hevdet at hendelsen ikke er selskapets ansvar, ifølge nyhetsbyrået AP.

Ogborn var 18 år da hendelsen skjedde. En person ringte inn til restauranten i Mount Washington og ga seg ut for å være polititjenestemann. Han skal ha beskrevet en ung, kvinnelig ansatt og beskyldt henne for å stjele fra en kunde. Innringeren skal ha krevd at kvinnen kledde av seg, og at en annen kollega kroppsvisiterte henne.

Jenta måtte også utføre seksuelle handlinger. Den tre og en halv timer lange episoden ble fanget opp på overvåkingskamera, og filmen ble vist fram for juryen.

Ogborn sier hun vil bruke en del av erstatningssummen på å studere juss.

McDonalds vurderer å anke dommen.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett