RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Måtte tilbake til åstedet

Foto: PRIVAT (Namdalsavisa)
Sist oppdatert:
To ganger i løpet av de siste to dagene har mannen til Marita Strøm vist irakisk politi stedet der han hevder en ukjent mann skjøt og drepte trebarnsmoren.

- Han har besøkt stedet både i går og i dag, sier sjefen for sikkerhetspolitiet i Sulaymaniya, Sarkawt Hassan Jalal, til TV 2 Nettavisen.

Namsos-kvinnen ble drept med to skudd i brystet mens hun satt i bilen sammen med mannen og to av døtrene sine. Den 25 år gamle ektemannen nekter fortsatt for å ha noe med drapet på kona Marita å gjøre.

Pistol
Politiet mener Strøm ble skutt med en sju millimeter pistol av typen Makarov. Så langt er ikke våpenet funnet.

- Vi mener det var en Makarov-pistol ut fra kulene som er funnet, sier Jalal.

Politiet fester ikke lit til mannens forklaring om at en ukjent mann skal ha åpnet ild mot bilen. Ifølge Jalal tyder sporene i bilen på at skuddene ble avfyrt fra førersiden av bilen.

En slektning og en venn av mannen er også fengslet i saken, mistenkt for å ha deltatt i planleggingen av drapet.

Så drapet
Politiet har ingen vitner i saken, bortsett fra familiens to små døtre. Den eldste datteren er fem år. Hun har fortalt familiemedlemmer i Norge at en ukjent mann skjøt mora. Datteren har også snakket med politiet, men noe formelt avhør kan først komme etter godkjenning av en dommer, opplyser Sarkawt Hassan Jalal.

I sjokk
De tre jentene er plassert hos farens familie i Sulaymaniya. Norsk Folkehjelps representant i byen, Trude Falch, har besøkt jentene. Hun sier de etter forholdene har det bra.

- Jeg møtte dem hos familien til ektemannen. Det er vanskelig å se hvordan de tar det. De er så små og har opplevd noe fryktelig dramatisk. Men unger har sine egne måter å mestre ting på. De leker med barna og kommuniserer med sine kurdiske slektninger. Slik sett ser det ut som de etter forholdene har det bra, men jeg antar de er i sjokk, forteller Falch til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere