RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

May skal ha orientert ministre om at en brexit-avtale nærmer seg


Storbritannias statsminister Theresa May innkalte torsdag kveld regjeringens viktigste ministre til et møte for å orientere om brexit. Ifølge FT sa hun at det nærmer seg en avtale. Foto: Henry Nicholls / AP / NTB scanpix
Storbritannias statsminister Theresa May innkalte torsdag kveld regjeringens viktigste ministre til et møte for å orientere om brexit. Ifølge FT sa hun at det nærmer seg en avtale. Foto: Henry Nicholls / AP / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Sist oppdatert:
Storbritannias statsminister Theresa May har informert sine nærmeste ministre om at det nærmer seg en brexit-avtale, melder Financial Times.

May orienterte sine nærmeste medarbeidere i et møte torsdag kveld, skriver den britiske avisen.

På møtet skal hun ha sagt at spørsmålet om grensen mellom EU-landet Irland og britiske Nord-Irland er i ferd med å bli løst i forhandlingene med EU.

En ikke navngitt tjenestemann sier til FT at han oppfatter det som om avtalen i praksis er inngått ettersom May aldri samler regjeringskolleger bare for å fortelle dem om den siste utviklingen.

På møtet skal hun ha diskutert utkastet til en brexit-avtale som kan føre til at regjeringen hennes må gå av ettersom parlamentarikere fra det nordirske unionistpartiet DUP truer med å stemme ned avtalen.

DUP har fungert som parlamentarisk støttespiller til Mays mindretallsregjering.

Grunnen til DUPs motstand er at regjeringen er villig til å godta at Nord-Irland forblir en del av EUs indre marked, noe som vil skape tollbarrierer mellom Nord-Irland og resten av Storbritannia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere