RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Gert Eggenberger (AP/SCANPIX)

Mayer arrestert etter biljakt

Sist oppdatert:
Den omstridte østerrikske treneren Walter Mayer smalt inn i en politisperring etter en biljakt i Østerrike søndag kveld. Han er nå løslatt fra varetekt.

Dette skjer få timer etter at politiet fant brukt medisinsk utstyr, blant annet sprøyter, i en razzia mot de østerrikske utøverne.

Utgangspunktet for politirazziaen skal ha vært et tips fra Verdens antidopingbyrå (WADA), som reagerte på at den østerrikske skitreneren Walter Mayer var observert i Torino.

Mayer er utestengt fra De olympiske leker til 2010 for sin rolle i bloddoping-skandalen i OL i Salt Lake i 2002.

Kjørte ned politimann
Mayer ble ikke skadet da han smadret sin egen bil og politibilen i veisperringen i byen Paternion rundt 25 kilometer fra den italienske grensen. Han ble umiddelbart arrestert, skriver nyhetsbyrået AP.

Han har også fått sparken av det østerrikske skiforbundet, som oppgir den dramatiske hendelsen som årsak.

Mayer lå og sov i bilen langs en vei i Østerrike da en person tipset politiet om en bil med en sovende mann. Da politiet nærmet seg bilen, spant Mayer av gårde og traff en av politimennene som ble lettere skadd.

I varetekt
Politiet tok opp jakten, som altså endte da Mayer forsøkte å forsere veisperringen i Paternion. Mayer ble mandag morgen løslatt fra politiets varetekt.

Mayer vil bli tiltalt for sivil ulydighet og for å ha brutt flere trafikkregler, melder Reuters.

I tillegg til Mayer, er også skiskytterne Wolfgang Perner og Wolfgang Rottmann i trøbbel. De to stakk av fra Torino etter razziaen i den østerrikske leiren, og er nå utestengt fra resten av OL. Ifølge det østerrikske forbundet risikerer de også å bli utestengt fra neste OL.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere