RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

McCain angripes med romanserykter

(Montasje/Scanpix)
Sist oppdatert:
Hvor godt kjente John McCain denne kvinnelige lobbyisten? Senatoren sliter med å framstå som blendahvit.

Vicki Iseman gjør nå et trolig ufrivillig inntog i den amerikanske valgkampen. I 1999 var hun nemlig en ung lobbyist for den mektige telekommunikasjonsbransjen, og skrøt internt over sitt kjennskap til senator John McCain. Han var senatskomiteen, som behandlet saker som var viktige for bransjen Iseman representerte.

Iseman ble observert på kontoret til McCain og de to fløy også sammen. Flere rådgivere ble overbevist om at de to hadde et romantisk forhold.

- Hun var her hele tiden, sier en kilde til Washington Post.

Saken fortsetter nedenfor.

Bedt om holde seg unna
Etter hvert ble det stilt så mange spørsmål ved forholdet mellom de to, at én av McCains rådgiverne ba Iseman om å skygge banen. I 2000 var McCain nemlig kandidat til å bli republikanernes presidentkandidat, og hans motstand mot mektige lobbyist-interesserer skulle bli et trumfkort i kampen mot George W. Bush.

Onsdag tørket de liberale storavisene New York Times og Washington Post begge støvet av romantikkryktene om McCain. Nettstedet Drudge Report gjorde det samme sist uke.

Det skjedde etter at McCain nærmeste støttespiller John Weaver sto fram og sa at han hadde truffet Iseman på Union Station i New York og bedt henne holde seg unna McCain i 1999. Årsaken var at det ikke så bra ut at McCain hadde så nære bånd til lobbyister.

Ifølge New York Times skal McCain ha forfattet et brev til føderale myndigheter i en sak som var svært viktig for et selskap McCain mottok valgkampmidler fra. Den liberale TV-satirikeren Jon Stewart har også gått hardt ut mot New York Times etter at saken ble kjent.

Svertekampanje
McCain er nå så godt som sikker på å bli republikanernes presidentkandidat. Medierådgiverne hans rykket ut onsdag kveld og anklaget avisene for å drive en svertekampanje mot ham.

De frykter at demokratene kan komme til å bruke skitne triks mot ham før høstens presidentvalg. Mye av skytset vil de i så fall kunne finne hos republikanerne. Bushs sjefstrateg Karl Rove ledet nemlig en skittenkampanje mot McCain. Snart strømmet det ut rykter om McCain, blant annet at han hadde barn med ei afroamerikansk dame.

McCain vil også denne gangen spille «renhetskortet» når det gjelder lobbyister i valgkampen. Dermed vil han også bli grundig sjekket for hans egne lobbyistforbindelser.

Spørsmålet er nå hvor mye av republikanernes eget arsenal av drittpakker demokratene tør bruke mot ham.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere