*Nettavisen* Nyheter.

McCain i teten før Michigan-valg

Foto: AP/Scanpix

Republikaneren John McCain leder på meningsmålingene i forkant av tirsdagens nominasjonsvalg i delstaten Michigan.

Senator John McCain ble langt fra spådd noen lysende fremtid før nominasjonsprosessen gikk av stabelen i Iowa i begynnelsen av januar. Men McCain overrasket alle da han gikk seirende ut som vinner av nominasjonsvalget i New Hampshire forrige uke.

I helgen lå det an til å bli et dødt løp mellom de ledende kandidatene i forkant av det republikanske nominasjonsvalget i delstaten Michigan tirsdag.

Økt forspranget
McCain fikk 27 prosentpoeng, Mitt Romney fikk 26 og Mike Huckabee endte på 19 prosentpoeng i helgens meningsmåling. Men McCain har på den aller ferskeste meningsmålingen økt sitt forsprang, melder Reuters. Meningsmålingen er utarbeidet av Reuters/C-SPAN/Zogby og ble offentliggjort mandag.

Huckabee vant under nominasjonsmøtene i Iowa, men ligger an til bare 15 prosent oppslutning i Michigan. Romney har falt ned på 24, mens McCain fortsatt ligger 27 prosentpoeng.

Ron Paul har åtte prosent, tidligere New York-borgermester Rudy Giuliani har seks, mens tidligere skuespiller og nåværende senator Fred Thompson har kun fem prosent oppslutning.

Clinton stiller alene
Hillary Clinton er den eneste av Demokratenes toppkandidater som stiller i nominasjonsvalget i Michigan. Verken Barack Obama eller John Edwards står oppført på Demokratenes stemmesedler. Årsaken til dette er en intern strid mellom Demokratene på føderalt og lokalt nivå i Michigan, melder Reuters.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag