RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

McCain overgår Obama

Foto: STAN HONDA (AFP)
Nå vil han sende enda flere soldater til Afghanistan for å knuse Taliban.

- Når vi ikke vinner en slik krig, taper vi. I Afghanistan i dag, vinner vi ikke, sa McCain da han snakket på American Enterprise Institute på onsdag, melder CNN.

Han er den øverste republikaneren i Senatets forsvarskomité. Arizona-senatoren stemte for president Obamas forslag om å sende 17.000 flere styrker til Afghanistan, og mener det vil være nødvendig for at landet ikke skal bli et fristed for al-Qaida.

McCain vil gå enda lenger
Men McCain vil gå enda lenger enn Obama.

Han anbefaler å utvide styrkene i Afghanistan til mellom 160.000 og 200.000 soldater. Obamas planer om å utvide styrkene i landet fra 68.000 til 134.000 mener han er utilstrekkelig.

- Jeg vet at amerikanerne er trøtte av krig. Jeg er trøtt av krigen. Men vi må vinne krigen i Afghanistan. Alternativet er å risikere at landet går tilbake til dens tidligere funksjon - som et land der al-Qaida kan trene og planlegge angrep på USA, sier han.

- Situasjonen vil bli verre
- Situasjonen i Afghanistan vil bli verre, før det blir bedre, sa senatoren som mener krigen er nødvendig, men at USA trenger å gjennomføre seriøs strategiske forandringer om de vil vinne krigen.

Barack Obama har tidligere bedt Nato-landene om å øke sine militærstyrker i Afghanistan, men forsvarsminister Grete Strøm-Erichsen (Ap) har tidligere uttalt til Nettavisen at Norge ikke ønsker å sende flere styrker til landet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere