Gå til sidens hovedinnhold

McCain på uriks-turne

Mens Hillary Clinton og Barack Obama kjemper mot hverandre, drar Republikanernes presidentkandidat til Jerusalem, Paris og London.

Om en uke drar Republikanernes presidentkandidat John McCain til Israel, Storbritannia og Frankrike for å opparbeide seg større tyngde i sikkerhetspolitiske spørsmål.

Den 18. Mars besøker McCain Jerusalem for å diskutere Midtøsten, melder Reuters. McCain har lovet å fokusere på denne regionen dersom han blir valgt.

- Det vil jeg absolutt gjør, særlig gitt spenningsnivået og ildvekslingen langs Israels grenser med uskyldige mennesker som mål. Vi har Hamas, en terrororganisasjon som nå styrer Gaza, og sterk uro sør i Libanon. Dette er svært store spørsmål som trenger oppmerksinhet, sier McCain.

McCain vet nå med sikkerhet at han blir Republikanernes presidentkandidat og kan bruke ressurser på utenlandsreiser. Den 19. og 20. Mars drar han til London, og så videre til Paris den 21., melder Reuters.

Med seg på reisen har McCain senator Joe Lieberman som var Demokratenes visepresidentkandidat I 2000, og senator Lindsay Graham fra Republikanerne.

Det amerikanske presidentvalget finner sted den 4. november. I valgkampen vil McCain selge seg selv gjennom å vise til tyngde og erfaring i utenrikspolitiske spørsmål.

Også Hillary Clinton spiller på erfaring i sin kampanje, men da er det motkandidaten Barack Obama hun sammenligner seg med.

Les: Som Obama, som Bill

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot