*Nettavisen* Nyheter.

McCain skal granske Irak-etterretning

Senator John McCain kommer trolig til å være med i kommisjonen som skal granske etterretningen som lå til grunn for invasjonen av Irak.

06.02.04 08:50

Det er ventet av president George W. Bush kunngjør navnene på de ni som skal sitte i kommisjonen fredag, og republikaneren McCain fra Arizona vil være blant de utvalgte, mener kilder i det republikanske partiet.

Kommisjonen vil ha medlemmer fra begge de to største amerikanske partiene, og den skal levere sine konklusjoner først til neste år – i god tid etter presidentvalget 2. november.

Påstandene om at Irak hadde lagre av masseødeleggelsesvåpen var USAs hovedbegrunnelse for å starte Irak-krigen, som hittil har krevd mer enn 500 amerikanske liv.

John McCain var Bushs motstander under den republikanske nominasjonskampen for fire år siden, og han er kjent for å være en åpenhjertig politiker med uortodokse synspunkter. McCain har flere ganger talt Bush-administrasjonen midt imot, og han gikk imot det republikanske partiet da han krevde en uavhengig granskning av etterretningen som førte til Irak-krigen.

En eventuell oppnevnelse av McCain vil også gi en viss uavhengighet til kommisjonen som demokratene frykter ikke vil bli upartisk, fordi dens ni medlemmer vil være utpekt av Bush og ikke av Kongressen.

(NTB-Reuters)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag